Inicijalni sastanak projekta “Inovativni omladinski rad, inovativno društvo!”

U Novom Sadu je 1. juna 2019. godine održan početni sastanak u okviru projekta „Inovativni omladinski rad, inovativno društvo!“. Sastanku su prisustvovali predstavnici vodeće i partnerskih organizacija: Urban StreamPožarevac, Центар за културу и образовање Сонта, Ivana Volf pr Agencija za obrazovanje Novi Sad i Ekonomsko – trgovinska škola Požarevac.


Na sastanku se razgovaralo o edukaciji za izgradnju mira, omladinskom radu i radu sa mladima u Srbiji, najčešće korišćenim metodama rada sa mladima, temama Hakatona u okviru ovog projekta, kao i budućim aktivnostima. Postignuti su sporazumi o obavezama i odgovornostima, kao i o narednim koracima.


Osnovni cilj ovog projekta je inovirati omladinski rad zasnovan na obrazovanju za izgradnju mira kao sredstvo za dalje procese pomirenja između konfliktnih regija i društava na svim nivoima u Srbiji i unaprediti njegovo društveno prepoznavanje među mladima, online i offline. Specifični ciljevi su: stvaranje prostora za omladinski rad koji se zasniva na obrazovanju za izgradnju mira i jačanje tog posebnog tipa omladinskog rada u Srbiji; pristupačnost omladinskog rada i njegovih rezultata zasnovanih na obrazovanju za izgradnju mira mladim ljudima, kroz inovacije i digitalizaciju; povećanje vidljivosti omladinskog rada na osnovu obrazovanja za izgradnju mira i njegovih inovativnih praksi i rešenja putem online kampanje.


Projekat se sprovodi u okviru projekta „Divided past, joint future!“, koji finansira EU, a OKC Banja Luka je vodeći aplikant. Više informacija o ovom projektu možete pronaći na društvenim mrežama:

web http://jointfuture.org/Facebook https://www.facebook.com/JOINTFUTURE/

Twitter https://twitter.com/_jointfuture

Instagram https://www.instagram.com/peace_joint_future/

#IYWIS #OmladinskiRad #inovacije #društvo #EdukacijaZaIzgradnjuMira#DigitalneTehnologije #IT #PeaceBuilding #Society #YouthWork#DigitalInnovations

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.