Kaži i ti, jer TI smo MI!

Vršnjačka podrška  Aktivizam mladih  Bezbednosni rizici

 

Kroz program MLADI SU ZAKON za 2016. godinu biće podržan i Omladinski volonterski projekat “Kaži i ti, jer TI smo MI!”, koga sprovode volonteri udruženja Urban Stream, u partnerstvu sa srednjim školama grada Požarevca. Projekat se sprovodi uz podršku resurs centra za Braničevski i Podunavski region, Omladine JAZAS-a Požarevac, a koga finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

U projektu će učestvovati 25 direktnih učesnika, a biće obuhvaćeno preko sto mladih projektnim aktivnostima, kao i preko hiljadu srednjoškolaca putem tribina, vršnjačke podrške i medijske edukacije.

Projekat se bavi uključivanjem mladih u rešavanje problema o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama, kao i bezbednom ponašanju, i to kroz teme o bezbednosti na internetu, rizičnim situacijama, neadekvatnim odnosima, vršnjačkom nasilju i zavisnosti od modernih tehnologija.

Neophodno je uvažiti specifičnosti mladih kao posebne grupe, i na lokalnom nivou ih uključiti u kreiranje i sprovođenje tih aktivnosti. Naš projekat će podržati mlade da kao izabrani predstavnici svojih vršnjaka učestvuju u procesima traženja rešenja za probleme sa kojima se na lokalnom nivou suočavaju, kroz istraživanje i mapiranje problema, saradnju sa JLS za mlade, organizacijama i institucijama koje se bave mladima, stručnim saradnicima, edukovanje i informisanje mladih, kao i organizovanje javne debate na izabrane teme.

Ovaj OVP je prvi korak u kreiranju programa uključivanja mladih u omladinske aktivnosti i način uspostavljanja saradnje sa JLS za mlade, kao i kreiranja mehanizma vršnjačke podrške u bezbednosnim rizicima, koji će se kroz dalje aktivnosti udruženja nastaviti. On je osnova prikupljanja informacija o problemima bezbednosnih rizika na lokalnom nivou za mlade, kako bi mogli da nastave sa traženjem rešenja za mapirane probleme kroz volonterske aktivnosti, uz saradnju svih partnera na projektu. Projekat će nastaviti da se sprovodi kroz drugu fazu pod nazivom “Kaži i ti, jer TI smo MI!-II!”.

Projektni tim čine petoro mladih, učenici srednjih škola, a direktna ciljna grupa su svi mladi od 15 do 21 godina. Indirektna ciljna grupa su vršnjaci učesnika projekta, prosvetni radnici, roditelji, porodice, staratelji, kao i svi sugrađani naše lokalne zajednice.

Projekat se sprovodi od avgusta do oktobra 2016. godine.

#KaziSvojuPricu

 

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.