Vršnjačka edukacija

ŠTA JE VRŠNJAČKA EDUKACIJA? KO JE VRŠNJAČKI EDUKATOR?
Mladi u okviru projekta “#KažiSvojuPriču!” proći će Obuku za vršnjačke edukatore, kako bi mogli na adekvatan način da prenesu stečena znanja i informacije svojim vršnjacima.

Vršnjačka edukacija je pojam kojim označavamo oblik edukacije, kojim obučeni i edukovani pojedinci preduzimaju neformalne i organizovane akcije kako bi svojim vršnjacima preneli određeno znanje, objasnili pojmove ili promenili neku vrstu ponašanja.

Kada kažemo “vršnjaci” mislimo na grupu pojedinaca, sličnih godina, ali i sličnih interesovanja, navika i sklonosti. Naši vršnjaci idu sa nama u školu, zajedno treniramo fudbal, i srećemo ih na mestima gde mi izlazimo. Vršnjaci se međusobno dobro poznaju – znamo šta oni žele, kako razmišljaju i šta možemo očekivati od njih. Između vršnjaka se razvija bliskost, prijateljstva, i gradimo osećaj pripadnosti. Baš zbog ove činjenice vršnjačka edukacija predstavlja poseban vid učenja, gde nam je pružena prilika da učimo od naših vršnjaka, koji znaju šta nam je potrebno i šta nas zanima.

Vršnjački edukator je osoba iz tvog okruženja, tj. tvoj vršnjak koji raspolaže informacijama o određenoj temi. Informacije ti može preneti u neformalnoj atmosferi (na žurci, na ekskurziji, u kafiću itd.) ili na organizovanom predavanju (u školi, Kancelariji za mlade itd.).

priDRUŽI SE i ti našem istraživanju #bezbednosti #mladih.
#KaziSvojuPricu

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.