NEGA MASNE KOŽE

Masna koža lica zahteva posebnu negu. Osobe sa masnom kožom često imaju problem sa aknama i svim vrstama kožnih mrlja. Ovo se dešava zbog toga što su lojne žlezde previše aktivne, što povećava mogućnost da se pore na koži zapuše. Ukoliko u pore uđu prljavština, odumrle kožne ćelije i bakterije, one se začepe, a kao posledica nastaju oticanje i crvene izbočine.
Ukoliko imate masnu kožu, morate primeniti sledeća pravila:

Prirodne-maske-za-liceČesto perite lice. Time se sprečava nakupljanje masti na koži, što će zauzvrat sprečiti pojavu akni. Temeljna higijena je najbolje rešenje za problem akni na masnoj koži.Skidanje šminke je obavezno.

Drugi razlog za začepljenje pora je međudelovanje hemikalija i masti na koži. Da biste to sprečili, izbegavajte spavanje sa šminkom. Ovo je zaista loše za sve tipove kože, a pogotovo za osobe sa masnom kožom.

slika_7999975229633Birajte šta stavljate na lice. Masna koža može biti vrlo podložna iritacijama, što otežava izbor proizvoda koji je neće iritirati. Uprkos korišćenju proizvoda namenjenih isključivo masnoj koži, postoje tipovi koji su izuzetno alergični na pojedine sastojke.Osobama sa masnom kožom preporučuje se suzdržavanje od kozmetike i proizvoda za negu koji su bazirani na uljima ili mastima. Korišćenje masnih proizvoda će samo dodati još masti na kožu. Umesto toga treba birati proizvode na bazi vode koji se lako uklanjaju.

Budite istrajni u nezi. Za negu masne kože je važno biti uporan u tretmanu. Većini ljudi sa masnom kožom se preporučuje da koriste prvo sredstvo za čišćenje, a zatim tonik. Piling je takođe popularan jer pomaže u uklanjanju nečistoća i odumrlih ćelija sa kože. Hidrantne kreme se ponekad izostavljaju, jer je koža masna i dovoljno vlažna sama po sebi. (više na bravo.rs)

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.