Predstava “Imam samo jednu kožu!”

Na naše preveliko zadovoljstvo, juče je održana premijera predstave “Imam samo jednu kožu”, koja je rađena u okviru istoimenog projekta. Projekat sprovodi udruženje Urban Stream uz podršku Grada Požarevca i partnerstvo svih osnovnih i srednjih škola iz Požarevca i Kostolca.

Predstava je odigrana u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac, od 18.30 sati, kao završnica višemesečnog projekta koji je u okviru svojih aktivnosti imao istraživanje o realnom stanju u lokalnoj zajednici na teme vršnjačkog nasilja i diskriminacije, saradnju sa relevantnim institucijama i školama u ovoj oblasti, edukaciju učenika srednjih škola na navedene teme i planiranje tribina, koje će biti sprovedene u svakoj partnerskoj školi, u drugom polugodištu.

U predstavi smo pokušali da problematizujemo diskriminaciju kao poslednju stanicu na putu neprihvatanja kojim prolazi mlado biće. Istraživali smo odnos učesnik-posmatrač, kroz multimedijalni narativ, vodeći računa da paradigma ne sakrije dete (osobu) koje nam priča ovu priču i kome se obraćamo. U predstavi učestvuju učenici srednjih i osnovnih škola.

Glavni partneri u kreiranju predstave bile su škole “Sveti Sava” i “Kralj Aleksandar I” iz Požarevca.
Scenario i režiju za scenu radio je Slobodan Jotić Srpski Jezik, dok je režiju video produkcije radio Miroslav Milutinovic.

Ponosni na sve mlade koji su učestvovali u nastajanju predstave, čestitamo im Međunarodn dan volontera.

[slideshow_deploy id=’2438’]

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.