Održan HAKATON – Inoviraj omladinski rad, inoviraj društvo!

U sklopu projekta “Innovative youth work, innovative society!”, koji realizuje Urban Stream sa partnerima Центар за културу и образовање СонтаEkonomsko – trgovinska škola Požarevac i Ivana Volf pr Agencijom za obrazovanje, u sklopu projekta “Divided past, joint future!”, čiji je vodeći aplikant OKC Banja Luka, uz podršku Evropske unije, sproveden je HAKATON, na kome su učestvovali učesnici iz cele Srbije.

Na pripremnom delu HAKATONA, kao i na samom događaju učesnici su se prvenstveno upoznali sa temama izradnje mira, ljudskih prava, diskriminacije, predsrasuda i stereotipa, a zatim u timovima razrađivali ideje za digitalna rešenja koja će doprineti obrazovanju za mir u radu sa mladima i samim mladima.
.
Sve predložene ideje u finalnom delu HAKATONA su zadovoljile zahteve koje je sama tematika projekta zahtevala. Pobednički tim čija je ideja odabrana za dalje mentorstvo do razvoja finalnog produkta koji, će biti dostupan svima, se sastoji od učenice borske Gimnazije Simonide Cajić, pedagoškinje i omladinske liderke Centra za kultutu i obrazovanje Sonta Jelene Šegrt i profesorke sociologije Ekonomsko-trgovinske škole iz Požarevca Marine Miljković.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i učesnicama na trudu, zalaganju i vremenu koje su uložili u zajednički rad, promišljanje na teme mirovnog obrazovanja i dali doprinos u kreiranju kvalitetnijeg rada sa mladima i za mlade kroz omladinski rad.

Čestitamo pobedničkoj ekipi na uspehu!

.
.
.
.
#IYWIS #PeaceBuilding #ITinnovations #YouthWork #dpjf

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.