Kad zazvone praporci..

Uvek kada se približi kraj godine i kad dođe decembar, u vazduhu se oseća praznična atmosfera. Iako se prsti smrzavaju na hladnom vazduhu i nosić pocrveni, trljamo ruke i radujemo se. Svako ima po neki razlog i veselje se primiče kao i sama nova godina. I svaki put kad ugledamo zvezde na tamnom nebu, pomislimo neku želju. I setimo se njega, omiljene osobe sve dece, velike i male. Deda Mraza.

Kod nas u gostima je bio jedan Deda Mraz, koji je to već 7 godina od kada su ga irvasi izabrali da deci donosi radost i paketiće. Ali to je magični Deda Mraz, koji nikada ne ide na odmor. Čak i kada se njegov posao oko novogodišnjih praznika završi, on postaje super klovn Sima. I nastavlja da uveseljava decu tokom cele godine. Pitali smo našeg Deda Mraza kako je odabrao baš taj posao?

Rekao nam je da se prvo bavio animacijom. Bio je animator na mnogim proslavama, zabavama, rođendanima i sigurno zabavljao mnoge od vas. I tada je, jedne zimske noći, čuo praporce, dok je stajao ispred igraonice, koja se zvala Nedođija. Pomislio je da mu Petar Pan poručuje nešto i shvatio da mora postati Deda Mraz.  Od tada je sa svojom sestrom Dobrom Vilom priredio mnogo predstava za decu, mnogo paketića podelio u raznim organizacijama i ustanovama. Na mnogim mestima su bili deo dobrotvornih akcija i sa zadovoljstvom donosili radost i veselje svoj deci i roditeljima. Jer, ko se ne bi obradovao Deda Mrazu i Dobroj Vili? deda mraz

Sve predstave koje su radili, uglavnom su sami osmišljavali, izrađivali kostime, smišljali koreografiju, muziku, rasvetu. Sami su sklapali rime i melodije. Po nekad su čak imali pomagače, medu, jelu ili patuljka. Često su čuli zov dobre dece i nosili im poklone na kućni prag.

A onda je, kako odmiče januar, novogodišnja obaveza Deda Mraza prolazila i njemu su počela da nedostaju deca, njihov smeh, iskrene reči i razdragana lica. Međutim, on je smislio način da i dalje bude uz decu. Postao je klovan Sima.

Sigurno ste do sad videli klovna Simu. On se često pojavljuje na rođendanima. Možete da mu dotaknete nasmejano crveno lice, ili ga povučete za plavu kosu ili žuti rukav. Možete da stavite njegove velike naočare i pogledate svet drugačijim očima. A možete i da slušate njegove priče, pesme i stihove i da vam nikad ne dosadi. Zanimljiv je klovan SIma. On za svako dete po nešto ima. Da li je to reč, pesma ili dar, ostaće to njegova stvar. Ali kad god ga pozovete, on će doći, kud god treba, on će poći, da svojoj deci izmami osmeh i ulepša svaki dan, i ako se dogovori sa Deda Mrazom, ispuni po neki san. 20151124_195203

Zato ne oklevajte, dolazi zima. Nova godina je tu na pragu. Pozovite svog Deda Mraza, napišite mu pismo ili čestitku, recite neku tajnu, želju ili san. Možda vam pokuca na kućni prag. A kad Nova godina prođe, iza prvog ćoška čeka vas klovan Sima, koji mnooogo rima ima, samo za vas..

Budite dobri i oni će doći,

u novogodišnjoj, ili nekoj drugoj noći..

Zahvaljujemo našem gostu i glasniku, Vladimiru Čerkezu, koji nam je doneo vesti i pozdrave od Deda Mraza. Ukoliko želite i vi da pošaljete neku poruku ili želju, on će vam pomoći.

Uživajte u predstojećim praznicima.

Srdačan pozdrav,

do čitanja.

 

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.