Zdravi koraci

heartbeat latPostoji trend povećanja rizičnog ponašanja i pogoršanja zdravlja mladih. Mladi nemaju dostupne adekvatne programe i usluge prevencije.

Deca i mladi se svakodnevno susreću sa zdravstvenim rizicima u smislu dodira sa izvorima zaraza, različitim predmetima, nehigijenskim uslovima na javnim mestima, koji su osnovni uzrok infektivnih oboljenja izazvanih različitim bakterijama i virusima..

Iz nepovoljnih higijenskih uslova proizilazi zagađenje životne sredine. Glavni problemi zaštite životne sredine su nizak nivo svesti o životnoj sredini, nedovoljna edukacija o životnoj sredini i neadekvatno učešće javnosti u odlučivanju..

Prema NSM više od dve trećine odraslog stanovništva u Srbiji je fizički neaktivno. U Srbiji je gojazan skoro svaki peti odrasli stanovnik (21,2%), svaki treći stanovnik puši (34,7%), oko 40% svakodnevno ili povremeno konzumira alkohol, a skoro polovina stanovništva ima hipertenziju (46,1%). Ukupno 40% stanovnika EU izjavljuje da se bavi sportom bar jednom nedeljno, dok se sportom u Sbiji jednom nedeljno bavi oko 10% stanovnika. Iz svega proizilazi da je fizička neaktivnost osnovni uzrok gojaznosti, pored neadekvatne ishrane, što sa sobom povlači niz oboljenja. Mladi su nedovoljno aktivni usled modernih načina života koji čini sve više vremena provedenog uz računare i u zatvorenom prostoru. Takođe i usled neinformisanosti o neželjenim efektima po zdravlje usled takvog načina života.

Ishrana tinejdžera i mladih u ranom dobu često je neadekvatna usled žurbe nepromišljenosti ili neinformisanosti o posledicama koje takav način ishrane ostavlja na zdravlje. Mnogo mladih ne posvećuje dovoljno pažnje negi tela i organizma. To dovodi do mnogobrojnih infekcija, pada imuniteta i slabljenja organizma.

Zbog gore navedenih problema koji postoje realno u našoj zajednici, Urban Stream će organizovati konstantnu edukaciju mladih od strane nutricionista, zdravstvenih radnika i kompetentnih stručnjaka na temu promocije zdravih stilova života i ZDRAVIH KORAKA, koji će dovesti do poboljšanja zdravlja i blagostanja dece i mladih.

Pomognimo mladima da žive zdravije i iskoriste svoje potencijale na najboljin način.

priDružite se i vi!

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.