Imam samo jednu kožu! 2017.

U okviru realizacije projekta prevencije diskriminacije i vršnjačkog nasilja kroz edukaciju o toleranciji, ravnopravnosti, ljudskim i dečijim pravima ,,IMAM SAMO JEDNU KOŽU”, koji sprovodi Urban Stream, u partnerstvu sa svim srednjim i osnovnim školama iz Požarevca i Kostolca, a uz podršku Grada Požarevca, realizovane su sledeće aktivnosti:
– edukacija mladih kroz obuku za vršnjačke edukatore sa temama bezbednosti mladih
– istraživanje putem anketiranja u svim srednjim školama o realnom stanju u lokalnoj zajednici u oblasti bezbednosti mladih,
– saradnja sa institucijama i ustanovama i umrežavanje na zajedničkom kreiranju sigurnog okruženja za decu i mlade,
– okrugli sto pod nazivom „Važnost međusektorske saradnje i primeri dobre prakse na prevenciju diskriminacije i vršnjačkog nasilja među decom i mladima “
– predstava u Centru za kulturu „Imam samo jednu kožu!“.
Takođe će biti sprovedene:
– tribine za decu i mlade u osnovnim i srednjim školama na teme bezbednosti i vršnjačkog nasilja i
– radionice za roditelje preko saveta roditelja, o prevenciji nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Predstavu igraju mladi učenici srednjih škola, kao i učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Predstava okuplja različite generacije volontera, koji su uz podršku nastavnika Slobodana Jotića i Miroslava Milutinovića kreirali delo, koje govori o odnosima između vršnjaka u modernom dobu. Na celokupnom projektu je angažovano preko 35 volontera, učenika svih osnovnih i srednjih škola iz Požarevca i Kostolca.
Predstava „Imam samo jednu kožu!“ je odigrana u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac, 05.12.2017. godine od 18.30 sati, kao završnica višemesečnog projekta o vršnjačkom nasilju i diskriminaciji.
U predstavi smo pokušali da problematizujemo diskriminaciju kao poslednju stanicu na putu neprihvatanja kojim prolazi mlado biće. Istraživali smo odnos učesnik-posmatrač, kroz multimedijalni narativ, vodeći računa da paradigma ne sakrije dete(osobu) koje nam priča ovu priču i kome se obraćamo. U predstavi učestvuju učenici srednjih škola i Osnovne škole „Sveti Sava“.

U okviru realizacije projekta prevencije diskriminacije i vršnjačkog nasilja kroz edukaciju o toleranciji, ravnopravnosti, ljudskim i dečijim pravima ,,IMAM SAMO JEDNU KOŽU”, realizovan je i okrugli sto pod nazivom „Važnost međusektorske saradnje na prevenciju diskriminacije i vršnjačkog nasilja među decom i mladima “.
Okrugli sto je održan 05.12.2017. godine od 13 do 14.30 časova u Konferencijskoj sali Centra za kulturu Požarevac.
Na događaju su predstavljeni rezultati istraživanja na navedene teme koje je udruženje Urban Stream sprovelo u okviru projekta „Imam samo jednu kožu“, koji treba da pokažu realno stanje među mladima u bezbednosnim rizicima, pretnjama i njihovo ponšanje, navike i stavove vezane za diskriminaciju, nasilje i vršnjačko nasilje. Takođe su razmenjena iskustva između timova za zaštitu dece i mladih od nasilja, zloupotrebe i zanemarivanja.

Na događaju su govorili:
ispred Gradske uprave Dejan Krstić, član Gradskog veća za kulturu, informisanje i nevladine organizacije,
Maja Marić ispred udruženja za mlade Urban Stream,
Marijana Jović, omladinska radnica Ženske mirovne grupe Pančevo,
Dragan Grujić, koordinator školskog tima za zaštitu dece od nasilja, zloupotrebe i zanemarivanja osnovne škole „Sveti Sava“,
Sanja Novaković, pedagog srednje škole Ekonomsko-trgovinska škola Požarevac,
i Vesna Gardašević, psiholog Savetovališta za mlade.

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.