Pospešivanje praktičnih veština i društvenog razvoja mladih

Vesti
U sklopu projekta “Pospešivanje praktičnih veština i društvenog razvoja mladih” koji Urban Stream realizuje uz podršku Grada Požarevca, bavili smo se temama kompetencija za 21. vek.
Kompetencija je skup znanja, veština i sposobnosti u određenoj oblasti. Koliko su mladi upoznati danas sa potrebnim komepetencijama za obavljanje određenog posla? Da li su komeptencije koje mladi imaju iste one koje traže poslodavci radi obavljanja pojedinih poslova i zaduženja? Kako unaprediti svoje kompetencije?
Sigurno je da se tržište rada svakog momenta menja, a sa njim i zahtevi za određenim znanjima i veštinama. Mladi su u blagoj prednosti jer postoje mnogobrojne edukacije onlajn koje su besplatne i koje će im pomoći u budućim zaposlenjima. Celoživotno učenje je postalo naša svakodnevica.
Da li smo spremni za 21. vek? Mi mislimo da jesmo, ukoliko smo spremni na usvršavanja, traženje informacija i mogućnosti i prilagođavanja. U brošuri pred vama, programska koordinatorka Urban Stream-a i profesorka informatike i preduzetništva Valentina Milanov je pokušala da predstavi nekoliko značajnih komepetencija koje prepoznaju poslodavci kao potrebne, ali takođe i savremeni život nameće radi lakšeg snalaženja u svakodnevnim izazovima.
Šta vi mislite?
Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *