Predstava “Imam samo jednu kožu!”

Vesti

Na naše preveliko zadovoljstvo, održana je premijera predstave “Imam samo jednu kožu”, koja je rađena u okviru istoimenog projekta. Projekat sprovodi udruženje Urban Stream uz podršku Grada Požarevca i partnerstvo svih osnovnih i srednjih škola iz Požarevca i Kostolca.

Predstava je odigrana u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac, od 18.30 sati, kao završnica višemesečnog projekta koji je u okviru svojih aktivnosti imao istraživanje o realnom stanju u lokalnoj zajednici na teme vršnjačkog nasilja i diskriminacije, saradnju sa relevantnim institucijama i školama u ovoj oblasti, edukaciju učenika srednjih škola na navedene teme i planiranje tribina, koje će biti sprovedene u svakoj partnerskoj školi, u drugom polugodištu.

U predstavi smo pokušali da problematizujemo diskriminaciju kao poslednju stanicu na putu neprihvatanja kojim prolazi mlado biće. Istraživali smo odnos učesnik-posmatrač, kroz multimedijalni narativ, vodeći računa da paradigma ne sakrije dete (osobu) koje nam priča ovu priču i kome se obraćamo. U predstavi učestvuju učenici srednjih i osnovnih škola.

Glavni partneri u kreiranju predstave bile su škole “Sveti Sava” i “Kralj Aleksandar I” iz Požarevca.
Scenario i režiju za scenu radio je Slobodan Jotić Srpski Jezik, dok je režiju video produkcije radio Miroslav Milutinovic.

Ponosni na sve mlade koji su učestvovali u nastajanju predstave, čestitamo im Međunarodn dan volontera.

#IS1K #IVD #MDV

Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *