Održana tribina “Kaži i ti, jer TI smo MI!”

Aktivizam, Bezbednost, Edukacija, Volonteri, Vršnjačka podrška

U toku proteklih dva i po meseca mladi okupljeni u okviru projekta vršnjačke podrške u bezbednosnim rizicima “Kaži i to, jer TI smo MI!”, ispitivali smo bezbednosne rizike, pretnje i ponašanja mladih kroz teme:

vršnjačko nasilje, bezbednost na internetu, neadekvatni odnosi, rizične situacije.

Sprovedene su aktivnosti istraživanja navedenih problema, anketiranja mladih i saradnje sa stručnim licima.

Kao završna aktivnost projekta 25.10.2016. od 18.30h do 20h sprovedena je tribina u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Požarevcu, na kojoj su prikazani rezultati dvomesečnog rada mladih koji su učestvovali u projektu.

Na tribinu su govorili Maja Marić, koordinatorka programa Urban Stream-a, Zoran Jović, menadžer projekta MLADI SU ZAKON braničevskog i podunavskog okruga za 2016. godinu, zatim gosti tribne, profesorka Tijana Gligorijević, psiholog Vladan Bošković i Petar Delić iz KOMS-a.

Projekat je predstavila Anđela Ivanović, a rezultate projektnih aktivnosti učesnici projekta “Kaži i ti, jer TI smo MI!”.

Tribinu je posetilo preko sto madih iz svih srednjih škola iz Požarevca.

Ovaj projekat sprovodi #UrbanStream u okviru “MLADI SU ZAKON-braničevski i podunavski region”, uz podršku resurs centra “Omladine JAZAS-a Požarevac“, i finansiranje Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *