Vršnjačka edukacija

Vesti

Poslednja aktivnost projekta ,,Kaži svoju priču!”, druge faze projekta ,,Kaži i ti, jer TI smo MI”, koju će sprovoditi volonteri udruženja za mlade #UrbanStream, je vršnjačka edukacija. Kada kažemo “vršnjaci”, mislimo na grupu pojedinaca sličnih godina, ali i sličnih interesovanja, navika i sklonosti. Naši vršnjaci idu sa nama u školu, zajedno treniramo fudbal i srećemo ih na mestima gde mi izlazimo. Vršnjaci se međusobno dobro poznaju – znamo šta oni žele, kako razmišljaju i šta možemo očekivati od njih. Između vršnjaka se razvijaju bliskost, prijateljstvo i gradimo osećaj pripadnosti. Baš zbog ove činjenice vršnjačka edukacija predstavlja poseban vid učenja, gde nam je pružena prilika da učimo od naših vršnjaka.
U našem udruženju obuku za vršnjačku edukaciju iz oblasti ASERTIVNO GOVORENJE, KONFLIKTI I KOMUNIKACIJA završilo je četrnaest volontera, koji će svoje stečeno znanje preneti #vršnjacima. Planirano je da se održe po dve radionice u 4 požarevačkih srednjih škola.
U ovim projektima su učestvovale srednje škole: Poljoprivredna škola sa domom učenika ,,Sonja Marinković”, Politehnička škola, Ekonomsko-Trgovinska škola i Medicinska škola.
Vršnjačkom edukacijom biće obuhvaćeno oko 250 mladih srednjoškolaca u Požarevcu.

Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *