Kreativci na delu

“Opšte je poznata činjenica da je dečija mašta izuzetno razvijena, da ona vole da stvaraju, kao i to da, podstaknuta prirodnom radoznalošću, imaju velike saznajne potencijale. U školama se deca uglavnom podstiču da razmišljaju na način koji bi doveo do tačnog rešenja. Zato je od izuzetnog značaja da se deca u stimulišu da razmišljaju drugačije, da im se ostavi prostora da u tim razmišljanjima pokažu svoju maštovitost i kreativnost, i da na taj način dolaze do rešenja.

Genetika ima velikog uticaja na to da li će dete biti manje ili više kreativno. Ipak, kreativnost je poput mnogih talenata, ukoliko je ne razvijamo, neće biti od preteranog značaja samo zato što za nju imamo genetsku predispoziciju. Okruženje u kome dete odrasta je od izuzetne važnosti, a od podsticaja koji otuda dolazi zavisi u kom smeru će se dečija kreativnost razviti, kao i da li će se uopšte razviti. Ukoliko sredina podsticajno deluje na dete, ono će se osećati slobodnijim da ispolji svoju kreativnost i da je dodatno razvija. Ukoliko je dete konstantno izloženo modelima ponašanja i aktivnostima koje se odvijaju po jednom ustaljenom sistemu u kome dete poštuje pravila koja važe za sve i koja isključuju bilo kakvo odstupanje, njegova prirodna kreativnost će se polako gubiti.

Važno je da deci dozvolimo da eksperimentišu, da postavljaju pitanja, da iskažu mišljenje, da otkriju svoje ideje, da ih objasne, i tako bogate svoje izražajne, istraživačke i intelektualne sposobnosti.”

izvor:blog.stranijezici.com

Naši kreativci su se i danas igrali bojama i linijama. Naša gošćaЈовановић Каћа nam je prenosila svoja znanja i veštine stečene u Atelje Az.
priDRUŽITE nam SE i vi!

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.