Bezbednosni rizici, učešće mladih, vršnjačka podrška

Udruženje za mlade “Urban Stream” sprovodi projekat vršnjačke edukacije i podrške kroz učešće mladih o bezbednosnim rizicima “Kaži i ti, jer TI smo MI!“, u okviru projekta “MLADI SU ZAKON-braničevski i podunavski okrug” uz podršku Resurs centra “Omladine JAZAS-a Požarevac” i finansiranje Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Partneri na realizaciji projekta su srednje škole “Ekonomsko-trgovinska škola“, “Medicinska škola“, “Politehnička škola” i “Poljoprivredna škola sa domom učenika “Sonja Marinković“” iz Požarevca.

Projekat se sprovodi u periodu od 20. avgusta do 31. oktobra 2016. godine.

Projekatom će biti direktno obuhvaćeno 25 mladih učenika srednjih škola, dok će kroz realizaciju različitih aktivnosti, istraživanje, anketiranje, kampanju i tribinu biti obuhvaćeno preko hiljadu mladih.

Ovaj projekat sprovode mladi, koji se kao izabrani predstavnici svojih vršnjaka  bave rešavanjem problema bezbednosnih rizika i to o bezbednosti na internetu, rizičnim situacijama, neadekvatnim odnosima, vršnjačkom nasilju i zavisnosti od modernih tehnologija, kroz:

  1. istraživanje, anketiranje vršnjaka, mapiranje problema;
  2. trening o ličnim i socijalnim veštinama;
  3. saradnju sa lokalnim institucijama, stručnim saradnicima i lokalnom kancelarijom za mlade;
  4. kampanju na promociji bezbednosne kulture;
  5. organizovanje i sporvođenje javne tribine na izabrane teme.

Cilj projekta je podška mladima da sami prepoznaju probleme sa kojima se na svakodnevnom nivou susreću, međusektorska saradnja na podsticanju mladih da traže rešenja za prepoznate probleme, kao i osnaživanje mladih za vršnjačku podršku.

Aktivnosti će se sprovoditi u prostoru udruženja,  partnerskim srednjim školama i u gradu na izabranim lokacijama. Javna tribina će se održati u “Ekonomsko-trgovinskoj školi” u Požarevcu, krajem oktobra.

Projekat će nastaviti da se sprovodi kroz drugu fazu, nakon završetka u okviru projekta “MLADI SU ZAKON”, kroz vršnjačku podršku u svim partnerskim srednjim školama na teme bezbednosnih rizika.

#KaziSvojuPricu

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.