Omladinski rad i Neformalno obrazovanje

ODRŽANA RADIONICA O OMLADINSKOM RADU I NEFORMALNOM OBRAZOVANJU

U osnovnoj školi “Desanka Maksimović” iz Požarevca, održana je radionica o Omladinskom radu i neformalnom obrazovanju. Učestvovalo je 12 učenika VII razreda osnovne škole. Voditeljka radionice je bila Maja Marić iz udruženja Urban Stream.

 

Cilj radionice: Upoznavanje grupe sa udruženjem za mlade, omladinskim radom, neformalnim obrazovanjem, projektom “Prvi stepenik do zaposlenja”, ciljevima i zadacima projekta i metodama rada. Takođe je predstavljen Plan i program rada udruženja, kao i opšte aktivnosti i tipovi Omladinskog rada.

Učesnici radionice su sa voditeljkom razgovarali o zapošljivosti, srednjoškolskim usmerenjima, zanimanjima i kompetencijama potrebnim za različita zanimanja. Takođe su diskutovali o praktičnim veštinama i znanjima koje su poželjne za lakše pronalaženje zaposlenja.

Radionica je deo Obuke za omladinske lidere/ke 2015/16, koju sprovodi NAPOR-Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, a podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Obuka nosi naziv “Prvi stepenik do zaposlenja“, i predstavlja program sticanja veština i znanja dece završnih razreda osnovne škole radi pospešivanja njihovih potencijala, kako bi lakše odabrali srednjoškolsko usmerenje.

Altera Vita

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.