Programi

Iz Aktivnosti rada udruženja proizilaze Programi u kojima članovi radionice mogu da učestvuju. To su: *Drugarenje -Time for fun!  je vreme predviđeno za druženje, nastalo iz potrebe da se učenicima pruži mesto za obavljanje vanškolskih aktivnosti, sa ciljem socijalizacije, komunikacije, međusobnog upoznavanja i zabavljanja u sigurnom okruženju, uz korišćenje tehnologija i opreme dosupne u Udruženju. U okviru njega sprovešće se završni Turnir Game onpriDruži se!” u igranju društvenih igara. *Kreativni stav – je kreiran u svrhu sprovođenja kreativnog stvaralaštva dece i mladih, sa ciljem razvijanja veština, sklonosti i talenata bilo koje vrste. U okviru ove radionice deca će moći da stvaraju i kreiraju dela po svom izboru. Krajnji rezultat radionice biće prikazan na završnoj Izložbi “Ja - delo, na kojoj će članovi Seshat radionice predstaviti svoje radove. *Učenjak - sprovodi neformalno obrazovanje, kao i grupno učenje, pripreme i pomoć u učenju. Završni deo programa je Kviz znanja “Znam, dakle, cool sam!, gde će se članovi Radionice na zabavan način takmičiti u grupama. * Info-Edukacija – je program u kome se sprovodi edukacija (putem savetovanja, predavanja) i informisanje (kroz tribine, tematska okupljanja) dece i mladih o temama značajnim za njihov razvoj i napredak. Završnicu ovog projekta čini Retoričko nadmetanjeInformacija je temelj!” u grupama o izabranoj temi. * Sportuj – je Sportska sekcija namenjena sprovođenju fizičke aktivnosti na otvorenom ili u fizičkoj sali, vikendom, radi poboljšanja zdravlja i spremnosti dece i mladih. U okviru sekcije vršiće se i edukacija o zdravoj ishrani, negi tela, kulturi zdravlja i ispravnim navikama i stilovima životaZavršni program sportske sekcije je takmičenje Zdrave navike – zdrav život , u okviru koga će se obaviti različita nadmetanja, kao I mini turnir u pikadu, malom fudbalu, street basketu, odbojci ili stonom tenisu.

* Inkluzija&Aktivizam gde će se sprovoditi volonterske akcije radi uključivanja mladih u društvene aktivnosti zajednice i sticanja praktičnih znanja i veština.

* Link - u kome će se vršiti povezivanje sa ostalim udruženjima i organizacijama, radi međusobne saradnje i druženja. * Mobilnost - gde će se sprovoditi posete drugim gradovima i dešavanjima, društvenim događajima i manifestacijama u dogovoru sa roditeljima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kreativno-zabavna radionica za mlade