NEGA KOSE ZIMI

Kada temperature počnu da padaju, kosa zahteva više nege, jer boravimo u zagrejanim prostorijama i na hladnom vazduhu koji isušuju našu kosu.

Boho-Chic-Hairstyles-Styles8Kad se temperature spuste, potrebna je zaštita od hladnoće u vidu kapa ili kapuljača, ali bitno je da su napravljene od prirodnih materijala. Naravno, kada ulazite u zagrejanu prostoriju, obavezno ih skinite kako se teme ne bi nepotrebno oznojilo. Pored toga što štite vašu kosu od hladnoće i oštećenja, kape mogu biti i odličan modni dodatak koji može da prikrije “bad hair day”.

Stilisti savetuju da je zimi najbolje kosu odmoriti od tretmana poput feniranja, peglanja ili izbjeljivanja, jer su vlasi u hladnijim danima mnogo osetljivije na ovakve metode. Zimi smanjite upotrebu prese, figara i preteranog feniranja, jer u ekstremnim slučajevima to može da dovede i do opadanja.

Zimi dlaka počinje da se suši od vrha pa je poseta frizeru u zimskim mesecima potrebna češće nego tokom ostatka godine.

3-Nega-kose-zamršena-kosaDobro raščešljavanje kose pre šamponiranja zapravo smanjuje lomljenje vlasi pri samom pranju kose šamponom. Ostaci šampona mogu da isuše kosu i da doprinesu pojavi ispucalih krajeva, zato je dobro isperite. Budite nežni prema kosi dok je perete šamponom. Nanesite i regenerator koji čini kosu sjajnijom i mekšom, ali ako imate tanku kosu bolje koristite proizvode za volumen, jer ne otežavaju kosu.

Nemojte grubo masirati kosu posle pranja, već je lagano osušite peškirom. Pošto je tokom zimskim meseci sušenje kose na prirodnom vazduhu teže zbog hladnoće, sušenje kose fenom praktično ne možemo da izbegnemo. Ipak, savetuje se da koristite što nižu temperaturu na fenu i da ga držite što dalje od kose. (više na bravo.rs)

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.