Stvaranje mogućnosti, uključivanje i osnaživanje dece i mladih

U okviru svojih programa i projekata ove jeseni Urban Stream se bavi stvaranjem mogućnosti deci i mladima da učestvuju u kreativnim i edukativnim radionicama, kako bi poboljšali svoje potencijale, ispitivali sklonosti i interesovanja i kvalitetno provodili slobodno vreme. Takođe cilj radionica i obuka je socijalizacija dece i mladih, sticanje samopouzdanja i treniranje prezentcionih veština i javnog nastupa. U okviru projekta vrši se i ispitivanje bezbednosti mladih, bezbednosnog ponašanja i rizika, kroz vršnjačku podršku i aktivizam mladih.

Želimo kao udurženje za mlade da kreiramo okruženje koje će podsticati decu i mlade na razvoj, druženje i bogaćenje svog znanja i iskustva.  Takođe želimo međusobno da učimo i zajednički kreiramo zajednicu koja će biti podržavajaća za ideje mladih i pružiti im potporu da te ideje realizuju.

Veoma važan aspekt u našem radu je međusektorska saradnja i veoma nam je drago što veliki broj aktera omladinske politike i lokalnih organizacija i institucija prepoznaje značaj takvog rada.

Svakako najveću snagu našeg rada čine sama deca i mladi koji učestvuju u kreiranju i realizaciji naših program i projekata.

U tom cilju Urban Stream sprovodi programe i projekte:

  1. Socijalnu inkluzija dece i mladih iz osetljivih grupa Društveno-kreativna edukacija “priDRUŽI SE i ti!”, uz podršku Grada Požarevca;
  2. Vršnjačku podršku, aktivizam mladih u bezbednosnim rizicima “Kaži i ti, jer TI smo MI!“, u okviru projekta “MLADI SU ZAKON-braničevski i podunavski okrug”, uz podršku resurs centra “Omladina JAZAS-a Požarevac” i finansiranje Ministarstva omladine i sporta;
  3. Obuku na sticanju ličnih, socijalnih i praktičnih veština “Znanja i veštine, oštrimo vrline“, u partnerstvu sa osnovnom školom “Desanka Maksimović” iz Požarevca.

Dođite i priDRUŽITE SE našim nastojanjima da pružimo pozitivnu atmosferu, više mogućnosti i jednake šanse svoj deci i mladima da pravilno rastu i razvijaju se.

Make Appointment

Estimate Your Project With Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

Copyright © 2022 Gutenverse. All rights reserved.