Osnivanje preduzetnika

Vesti
Од 1. јануара 2018. године у Агенцији за привредне регистре је омогућено оснивање предузетника електронским путем.
За еРегистрацију оснивања предузетника потребно је да пунолетно физичко лице поседује:
квалификовани електронски сертификат (електронски потпис) издат од сертификационог тела у Републици Србији,
инсталиран читач електронских картица,
Visa, MasterCard или DinaCard платне картице за плаћање накнада.
еРегистрација оснивања предузетника се врши у систему за централизовано пријављивање корисника Агенције за привредне регистре.
Почетни корак за кориснике који први пут приступају систему је креирање налога у наведеном систему за централизовано пријављивање корисника. АПР је, као помоћ, припремила детаљно видео упутство о креирању налога.
Уколико сте систему већ приступали, исти кориснички налог можете искористи за еРегистрацију оснивања предузетника. Потребно је само да унесте Вашу електронску пошту и лозинку. За случај да сте заборавили лозинку, погледајте видео упутство заборављена лозинка.
еРегистрацију оснивања предузетника Вам може олакшати видео упутство о оснивању предузетника или наше упутство за кориснике у пдф формату.
Плаћање накнаде за оснивање предузетника врши се у систему Visa, MasterCard или Dina платном картицом. Начин плаћања објашњен је у техничком упутству за електронско плаћање накнаде.
Електронски потпис се користи за потписивање електронске регистрационе пријаве, али и за потписивање докумената који могу бити прилози уз електронску пријаву. Потписивање докумената врши се путем апликације за електронско потписивање, коју уз упутство за коришћење можете преузети посредством следећег линка: https://aplikacije3.apr.gov.rs/ElektronskoPotpisivanje.
Izvor: apr.rs
Share this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *